Vanaf 1 juli 2024 treedt er een belangrijke verandering in werking voor Nederlandse organisaties: de verplichte CO2-registratie voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. Deze maatregel verplicht organisaties om de CO2-uitstoot van hun medewerkers, voortkomend uit woon-werkverkeer en zakelijke reizen, te rapporteren.

Carbonics, powered by Swissoft, biedt de ultieme oplossing die niet alleen helpt bij het voldoen aan deze nieuwe rapportageverplichtingen, maar dit ook op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier mogelijk maakt.

Met onze software kunnen organisaties de benodigde gegevens moeiteloos verzamelen, verwerken en rapporteren, waarmee zij zowel tijd als middelen besparen. Lees verder om te ontdekken hoe Carbonics u kan ondersteunen in deze belangrijke taak en om te voldoen aan de CO2-registratieplicht.

Is uw organisatie al voorbereid op de rapportageverplichting WPM?

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer medewerkers verplicht om te rapporteren over de zakelijke kilometers die hun medewerkers maken. Deze regelgeving, ook bekend als de rapportageplicht werkgebonden personenmobiliteit (WPM), heeft als doel om de Nederlandse overheid een duidelijk beeld te geven van de CO2-uitstoot van werkend Nederland.

Voor HR-afdelingen brengt dit de uitdaging met zich mee om alle benodigde gegevens te verzamelen, wat vergelijkbaar is met de bekende processen van urenregistratie en kilometervergoeding.

Daarbij is het ook essentieel dat medewerkers gemakkelijk hun gegevens kunnen invoeren en dat deze gegevens gecentraliseerd en overzichtelijk worden verwerkt. Dit zorgt niet alleen voor nauwkeurigheid in de rapportages, maar ook voor efficiëntie in het administratieve proces.

Een goede voorbereiding op deze nieuwe regelgeving is cruciaal. Het stelt uw organisatie niet alleen in staat om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar verzekert ook dat de gegevensinzameling gestroomlijnd en zonder onnodige complicaties verloopt.

Met de juiste software kunt u deze uitdaging effectief aanpakken en tegelijkertijd waardevolle inzichten verkrijgen over de werkgebonden personenmobiliteit van uw medewerkers.

De oplossing? Carbonics!

De Carbonics-App van Swissoft biedt een naadloze oplossing voor de uitdagingen die de nieuwe CO2-rapportageverplichting met zich meebrengt. Deze gebruiksvriendelijke app is speciaal ontwikkeld om organisaties te helpen bij het eenvoudig en efficiënt verzamelen en beheren van de noodzakelijke gegevens voor de werkgebonden personenmobiliteit van medewerkers.

“Carbonics automatiseert het registratieproces en zorgt ervoor dat alle relevante informatie direct en overzichtelijk beschikbaar is.”

Met de Carbonics-App wordt het vastleggen van de benodigde data niet alleen vereenvoudigd maar ook gestroomlijnd. Medewerkers kunnen moeiteloos hun reisgegevens invoeren, terwijl HR-managers real-time toegang krijgen tot geconsolideerde rapporten. Dit maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig te voldoen aan de rapportage-eisen, zonder dat dit ten koste gaat van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Hoe werkt de Carbonics-App?

De Carbonics-App is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en efficiëntie. Nadat een bedrijf zich heeft aangemeld en de benodigde gegevens heeft verstrekt, zoals het KvK-nummer en de hoeveelheid medewerkers, wordt de app klaargezet voor gebruik. Alle medewerkers ontvangen een downloadlink via WhatsApp, waarna zij de app op hun mobiele telefoon kunnen installeren.

Eenmaal geïnstalleerd, vraagt de app toestemming aan de medewerkers om hun verplaatsingen te mogen registreren. Na toestemming start de app met het automatisch vastleggen van alle reisbewegingen die een grotere afstand dan 50 meter beslaan.

Elke dag worden de gegevens verwerkt en opgeslagen op een veilige, anonieme manier. Medewerkers kunnen in de app dagelijks hun afgelegde afstanden en de bijbehorende gegevens zien, terwijl onbeantwoorde vragen via een melding worden gesignaleerd.

Aan het einde van elke maand genereert de Carbonics-App automatisch een gedetailleerd rapport per KvK-nummer, dat beschikbaar wordt gesteld voor de bevoegde personen binnen de organisatie. Deze rapporten kunnen eenvoudig worden gedownload en dienen als basis voor de wettelijk verplichte CO2-rapportage.

Waarom kiezen voor Carbonics?

Carbonics onderscheidt zich door de unieke aanpak die wij hanteren voor de CO2-registratie, waarbij we ons richten op gebruiksgemak, nauwkeurigheid en privacybescherming. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen waar u als organisatie van kunt profiteren:

  • Anonimiteit: Carbonics garandeert de privacy van uw medewerkers door alleen reisafstanden te registreren, zonder specifieke locaties of andere persoonlijke informatie op te slaan. Dit zorgt ervoor dat u voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
  • Gebruiksgemak: De app is ontworpen om het gebruik zo intuïtief mogelijk te maken. Uw organisatie kan snel aan de slag gaan met de software zonder ingewikkelde procedures.
  • Volledige automatisering: Van registratie tot rapportage, alles wordt automatisch verwerkt. Dit minimaliseert de kans op fouten en vermindert de administratieve lasten.
  • Sluitende registratie: Dankzij de geavanceerde technologie biedt Carbonics een volledig betrouwbaar overzicht van de CO2-uitstoot van uw medewerkers, wat essentieel is voor nauwkeurige rapportages conform de wetgeving.

Carbonics: Eenvoudig, Anoniem & Volledig Geautomatiseerd!

De implementatie van Carbonics in uw organisatie garandeert een soepele en zorgeloze overgang naar volledige naleving van de nieuwe CO2-rapportageplicht. Met eigenschappen die specifiek ontworpen zijn om het proces anoniem, eenvoudig en volledig geautomatiseerd te maken, biedt Carbonics de beste oplossing in de markt.

Elke maand ontvangt u automatisch een gedetailleerd overzicht, en het beheer van deze gegevens is verrassend eenvoudig dankzij een overzichtelijk dashboard. Deze voordelen verzekeren een sluitende administratie, wat van cruciaal belang is voor zowel interne controle als externe rapportages.

Start met Carbonics en ervaar hoe eenvoudig het kan zijn om te voldoen aan de rapportageverplichtingen, terwijl u tegelijkertijd uw bijdrage aan een duurzame wereld vergroot. Zet de eerste stap naar een efficiëntere en verantwoordelijke bedrijfsvoering met Carbonics!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als je de laatste updates wilt ontvangen van de ontwikelingen van Carbonics. Schrijft je dan in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *